KIBRIS MUTFAĞI, tarih boyunca değişik kültürlerden etkilenmiştir. Bu yüzden tamamen Kıbrıs’ a ait herhangi bir yemek yoktur. Fakat orijinlerinde yapılan ufak değişikliklerle Kıbrıslılar lezzetli yemekler yaratmayı başarmışlardır.Her yemek kendine özgü bir lezzet taşır, yemeğin pişirilmesi ve sunumu Kıbrıs insanın karakterini yansıtır. ‘ Molohiya ’ Arap orijinli bir yemek olmasına rağmen hazırlanışı lezzeti ve sunumu ile Kıbrıs lezzetine hitap eder.Bazı yemeklerin adı, hazırlanışı ve lezzeti bölgeden bölgeye farklılık gösterir. Kuzey Kıbrıs damak zevki olanların uğrak yeridir. Çeşitli sebze yemekleri, ızgaralar, hamur işleri, balık, çorbalar, kebaplar, lahmacun ve pideler Kıbrıs mutfağının sadece bir kısmıdır. Bir çok meze çeşidi, tatlılar, kekler, aparatif olarak yenilebileceği gibi ana yemeklerden sonra da yenilebilir. Yerel mutfağın dışında birçok restorantta Çin, İtalyan, Fransız ve Hint yemeklerini tadabilirsiniz.
ÇORBALAR
Mercimek çorbası, Tarhana çorbası, Pirinç çorbası, Erişte çorbası, Sebze çorbası, Humus çorbası, Paça çorbası, Tavuk çorbası, Erişteli mercimek çorbası
MEZELER
Humus, Cacık, Tahin, Turşular, Patates salatası, Samarella, Lahana ve yoğurt salatası, Bakla salatası, Kızarmış hellim, Çakızdez, Ahtabot, Kalamar, Gabbar, Dil, Beyin, Pastırma
PİLAVLAR
Pirinç pilavı, Bulgur pilavı, Mücendra pilavı, Herse
ANA YEMEKLER
Şeftali Kebabı, Fırın Kebabı, Şiş Kebabı, Köfte, Musakka, Molehiya, Bamya, Yalancı, Dolma, Et Dolması, Bumbar, Pırasa, Kuru fasulye, Taze fasulye, Kolokas, Karnabahar, Ispanak
HAMUR İŞLERİ VE BÖREKLER
Tatar Böreği, Pirohu, Nor böreği, Kıymalı börek, Ispanak böreği, Kabak böreği, Mantar böreği, Zeytinli, Hellimli, Bidda, Çörek, Tahinli, Pilavuna
TATLILAR
Fırın Katmeri, Samsı Tel kadayıfı, Ekmek kadayıfı, Şamişi Lokma, Şammali, Bişi, Sucuk, Köfter, Paluze, Golifa, Simit helvası, Erişteli sütlaç
REÇELLER, MARMELATLAR VE KOMPOSTOLAR
Ceviz macun, Turunç macunu, Bergamut macunu, Ayva macunu, Hurma macunu, İncir macunu, Karpuz Macunu, Kabak macunu, Alıç reçeli, Çilek reçeli, Portokal reçeli, Erik reçeli, Üzüm reçeli, Şeftali Kompostosu, Elma Kompostosu, Armut Kompostosu, Harup Pekmezi
İÇECEKLER
Şerbet, Limonata, Ayran, Zivaniya, Şarap, Rakı, Brandy
Without politics...
Categories
- Anasayfa (1)
- Caretta-caretta (1)
- Girne (1)
- Güzelyurt (1)
- Kıbrıs (2)
- Kıbrıs Tarihi (1)
- Kültür ve Sanat (1)
- Lefkoşa (1)
- Mağusa (1)
- Sözlük (1)
- Yemekler (5)
Blog Archive
-
▼
2006
(16)
-
▼
Aralık
(16)
- Akdeniz'in mükemmel iklimi ve sıcak insanlarıyla ü...
- Kıbrıs adasının kuzeybatısında bulunan Güzel...
- Girne, Kuzey Kıbrıs'ın incisi ve gözbebeğidir. Ken...
- Kronoloji-3000 - Neolithic.-1450 - Rum.1571 - Kıbr...
- Garacocco: Siyah susam Gave: Kahve Gabira: Kızarmı...
- Mücendra Pilavı Malzemeler (6 kişilik)250 gr. Yeşi...
- Kıbrıs'ın Coğrafi Konumu;Kıbrıs Akdenizde bir ada....
- Deniz KaplumbağalarıCaretta Caretta & Chelonia Myd...
- Kültür ve SanatGelenek, Görenek ve AdetlerToplum h...
- KIBRIS MUTFAĞI, tarih boyunca değişik kültürlerden...
- Lalangı
- KOLOKASKıbrıs'ın geleneksel bir kış yemeği olan Ko...
- MolehiyaMalzemeler:1 kilo kurutulmuş molehiya, yar...
- Çok eski bir kuruluş tarihi ve Kuzey Kıbrıs Türk C...
- Kentin çekirdeğini, kıyıdaki lagünün çevresine Mıs...
- Kıbrıs
-
▼
Aralık
(16)
23:55
Menu Yemekler