Molehiya
Malzemeler:
1 kilo kurutulmuş molehiya, yarım kilo isteğe göre et, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet iri domates, 1 kilo su, 1 bas ırı kuru sogan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Önce kurutulmuş molehiyalar sıcak suda ıslatılır,suyunun süzülmesi için süzgece konulur. Daha sonra bir tencereye ince kıyılmıs sogan konur ve pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra ısteğe göre hazırlanan et eklenir. Etler ve soğanlar pişince salça ilave edilir. Hepsi biraz kavrulunca molehiyalar eklenır. Tuz, karabıber ilave edılıp suyu eklenir. YaklaŞık olarak 1 saat 15 dk piştikten sonra yemek hazır olur. Çukur tabaklarda servıse edilir. Pişirene afiyetler olsun.
Without politics...
Categories
- Anasayfa (1)
- Caretta-caretta (1)
- Girne (1)
- Güzelyurt (1)
- Kıbrıs (2)
- Kıbrıs Tarihi (1)
- Kültür ve Sanat (1)
- Lefkoşa (1)
- Mağusa (1)
- Sözlük (1)
- Yemekler (5)
Blog Archive
-
▼
2006
(16)
-
▼
Aralık
(16)
- Akdeniz'in mükemmel iklimi ve sıcak insanlarıyla ü...
- Kıbrıs adasının kuzeybatısında bulunan Güzel...
- Girne, Kuzey Kıbrıs'ın incisi ve gözbebeğidir. Ken...
- Kronoloji-3000 - Neolithic.-1450 - Rum.1571 - Kıbr...
- Garacocco: Siyah susam Gave: Kahve Gabira: Kızarmı...
- Mücendra Pilavı Malzemeler (6 kişilik)250 gr. Yeşi...
- Kıbrıs'ın Coğrafi Konumu;Kıbrıs Akdenizde bir ada....
- Deniz KaplumbağalarıCaretta Caretta & Chelonia Myd...
- Kültür ve SanatGelenek, Görenek ve AdetlerToplum h...
- KIBRIS MUTFAĞI, tarih boyunca değişik kültürlerden...
- Lalangı
- KOLOKASKıbrıs'ın geleneksel bir kış yemeği olan Ko...
- MolehiyaMalzemeler:1 kilo kurutulmuş molehiya, yar...
- Çok eski bir kuruluş tarihi ve Kuzey Kıbrıs Türk C...
- Kentin çekirdeğini, kıyıdaki lagünün çevresine Mıs...
- Kıbrıs
-
▼
Aralık
(16)
23:19
Menu Yemekler